Esther Boomsma, directeur IKC Trianova

directeur IKC Trianova

De mbo-studenten van het Friesland College kunnen bij ons IKC een werk- en leertraject volgen. Deze manier van leren zorgt ervoor dat ze ervaring op doen in de praktijk, in samenwerking met elkaar en met een team van pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Het takenpakket wordt steeds verder uitgebreid om te kunnen voldoen aan de eisen van de opleiding. Het is voor de studenten een hele mooie ervaring om erachter te komen of dit vak echt iets voor ze is.

Onze visie is dat kinderen leren door te onderzoeken, ontdekken en experimenteren. En dit geldt dus ook voor de studenten! Wij leren als school ook veel van hen. Ze brengen als frisse wind nieuwe ideeën en inzichten mee en wij halen dat op. Vanuit de werkvloer doen we dus nieuwe input op; het onderwijs staat immers niet stil en het is belangrijk om goed bij te blijven.

De opgedane kennis wisselen we uit met de directeur Onderwijs en Innovatie en beleidsmedewerker Onderwijs. We maken gebruik van elkaars kennis om zo Proloog breed toekomstgericht onderwijs te kunnen bieden!