Expertise in de school

Goed en passend onderwijs betekent ook het bieden van extra hulp aan kinderen die dit nodig hebben, zoals kinderen met leer- of gedragsproblemen.

Zorg en onderwijs brengen we op een effectieve wijze samen. Hierbij kijken we naar de onderwijsbehoeften van de leerling(en) binnen de klas. We ondersteunen de school, leerkrachten, kinderen en ouders in het proces van denken in mogelijkheden en onderwijsbehoeften. Elk kind is uniek en heeft een andere (zorg)behoefte.

We bieden sterke ondersteuning in de scholen door de inzet van deskundige onderwijsadviseurs en stafleerkrachten. De expertise wordt niet tijdelijk extern ingevlogen, maar door medewerkers van Proloog overgebracht zodat de kennis binnen de scholen blijft. Ook overleggen de adviseurs op clusterniveau met elkaar, zodat ze leren van elkaar en er gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise. 

Onderwijsadviseurs en stafleerkrachten
Lidy Damsma
Onderwijsadviseur
Als onderwijsadviseur ben ik breed inzetbaar op de scholen van Proloog. Met mijn kennis en expertise ondersteun ik de scholen bij vragen rondom passend onderwijs en onderwijskwaliteit. Het is mijn streven om preventief te werken. Dit past goed binnen het plan ‘Samen, beter en effectiever’. Het werk als onderwijsadviseur is dynamisch en veelzijdig. Ik wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs op de scholen en ervoor zorgen dat kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.
Loeki Klarenbeek
Onderwijsadviseur
Ik ben werkzaam als onderwijsadviseur bij Proloog.
Petra Veenstra
Stafleerkracht HB
Ik ben werkzaam als stafleerkracht Hoogbegaafdheid voor Proloog. Ik verzorg het bovenschoolse aanbod voor hoogbegaafde kinderen van alle scholen van Proloog, hierbij maak ik gebruik van materiaal gericht op levensvragen. Naast het werken met de leerlingen verzorg ik ook scholing voor leerkrachten en adviseer en denk ik mee op de scholen. Ik ondersteun ouders wanneer zij vragen hebben en begeleid leerlingen wanneer dat nodig is.
Germ de Vries
Stafleerkracht HB
Naast invalleerkracht op maandag en dinsdag ben ik stafleerkracht Hoogbegaafdheid. Het zoeken naar de juiste begeleiding voor HB kinderen interesseert mij al jaren en ik ben blij dat ik binnen Proloog de gelegenheid krijg iets voor deze doelgroep te betekenen. Het begeleiden van groepjes HB leerlingen is interessant, prettig en dankbaar werk.
Dieuwke Rutgers
Onderwijsadviseur
Ik ben Dieuwke Rutgers en sinds 1 november 2021 werk ik als onderwijsadviseur bij Proloog. Daarnaast ben ik ook drie dagen werkzaam als Intern begeleider op OBS de Twa Fisken.