Cristine, ouder

moeder van Kenai in groep 3, Plataanschool

De Plataanschool is voor ons een familieschool. In figuurlijk zin, maar ook in letterlijke zin. Er gaan kinderen uit families van verschillende generaties naartoe, waaronder ikzelf vroeger en nu mijn oudste en straks ook onze jongste zoon.

De Plataanschool bestaat al meer dan 60 jaar en is altijd een kleinschalige, gemoedelijke openbare school geweest in de buurt. Een soort dorpsschool middenin de stad Leeuwarden.

Het lag eigenlijk niet voor de hand om de Plataanschool te kiezen, omdat we inmiddels niet meer in de wijk Heechterp-Schieringen wonen. Maar we zijn meer dan blij dat we toch binnengestapt zijn. De leerlingen en leerkrachten zijn ‘nieuw’, maar in de basis is de Plataanschool nog steeds die fijne kleinschalige en open minded school, waar je mag zijn wie je bent.

Waar ik me vroeger niet van bewust was, maar wat later heel waardevol bleek is dat de Plataanschool letterlijk een afspiegeling is van de samenleving. Dat was 34 jaar geleden zo en nu nog steeds. Ieder heeft zijn eigen achtergrond, of dit nu op cultureel gebied is of qua opleiding, maar in de basis is iedereen gelijkwaardig. Deze start en rijkdom gun ik ieder kind.