Milou van Gaalen

Leerkracht groep 4 en Deltagroep bij KC de Pionier

Gehoord en gezien worden is erg belangrijk voor kinderen. Dit geldt niet alleen voor kinderen die om extra aandacht vragen, maar dit geldt natuurlijk voor elke leerling. Ik kijk daarom naar alle kinderen en doe de hele dag looprondes om alle kinderen te zien en aandacht te geven.

We houden goed in de gaten of ieder kind zich blijft ontwikkelen en met plezier naar school gaat. We leren kinderen ook elkáár te vragen en te helpen. Zijn er problemen, dan lossen we die samen op.

Samen zijn we verantwoordelijk. Kinderen komen soms met goede ideeën die je zelf niet beter had kunnen bedenken! Als leerkrachten weten we elkaar ook goed te vinden. Het mooie is dat iedereen weer andere kwaliteiten heeft en daar maken we gebruik van. Er is ook een kort lijntje met de stafleerkracht Hoogbegaafdheid binnen Proloog.

Bij alles wat we doen staat het belang van het kind voorop. We werken binnen bepaalde kaders, maar alles is niet voorgekauwd. Dat geeft ruimte voor eigen invulling en creativiteit. En dat maakt het werk ook zo leuk!