Obs de Vosseburcht is nu officieel een IKC

16 december 2021
Vanaf vandaag is de Vosseburcht officieel een integraal kindcentrum. Een belangrijke mijlpaal voor de school en kinderopvang. Met deze officiële contractondertekening wordt bekrachtigd dat zij nog intensiever willen gaan samenwerken. 
 
De samenwerkingsovereenkomst werd vanochtend op het stafbureau door de bestuurders van Proloog en Stichting Kinderopvang Friesland ondertekend. Dit is op uiteraard op gepaste wijze mét taart gevierd in klein gezelschap. 

Met het IKC wordt toekomstbestendige en eigentijdse kinderopvang en basisonderwijs gerealiseerd. Het gaat daarbij om de volle en brede ontwikkeling van kinderen zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Er wordt gewerkt vanuit één visie met een doorgaande lijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar. 

Naschools activiteitenaanbod vanaf januari 2022
Vanaf medio januari biedt IKC de Vosseburcht alle leerlingen de mogelijkheid om na schooltijd deel te nemen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur, kunst en welzijn. Alle activiteiten worden verzorgd door inspirerende en bevoegde docenten. Voor ouders zijn hier geen kosten aan verbonden.  Directeur Peter van Noort: “Met dit mooie en diverse aanbod willen we onszelf graag als IKC op de kaart zetten. We zijn er trots op dat we dit de kinderen kunnen aanbieden. Het biedt alle kinderen de kans om zich in de volle breedte te ontwikkelen.” 

Foto boven: Arjette de Pree, bestuurder Proloog (links) en Jeannet van den Akker, bestuurder SKF (rechts)
Foto beneden: Peter van Noort, directeur IKC de Vosseburcht en Gabriëlle Broers, adjuncthoofd speelleergroep (SKF)