Obs de Twa Fisken in video over innovatief project van Learning Hub Friesland

15 december 2021
Obs de Twa Fisken in Grou doet sinds oktober 2019 samen met Kunstkade mee aan een tof project van Learning Hub Friesland. Het project loopt 2,5 jaar. Inmiddels is er een video over het project verschenen, waar namens obs de Twa Fisken Mirjam van der Sloot (techniek/hb coördinator) en Roos Heesterbeek (cultuurcoördinator) ook aan het woord komen. 

Het project ondersteunt en begeleidt leerkrachten onder meer bij het maken van de verschuiving van traditionele onderwijsbenaderingen naar een leeromgeving van de 21e eeuw. 

Directeur Maartje Bloemhof: "Ik vind het geweldig dat wij als school meedoen in dit prachtige project. Ik ben er trots op dat we hier met elkaar als team in meedraaien en zo ook binnen Stichting Proloog Leeuwarden de kennis hierover kunnen gaan delen!"
 
Learning Hub Friesland wil Friese scholen verbinden aan scholen en andersoortige organisaties in het buitenland. Europees samenwerken geeft scholen geweldige kansen voor persoonlijke ontwikkeling en professionalisering. Bijvoorbeeld met internationale leerweken, docentenuitwisselingen en samenwerken aan onderwijsvernieuwing. De betrokkenen partijen zoomen daarbij in op het thema 'computational thinking', wat minder technisch is dan het klinkt. 
 
Computational Thinking is de basis voor programmeer- en codeeractiviteiten, maar het helpt ook bij het ontwikkelen van logische en probleemoplossende vaardigheden op een creatieve en efficiënte manier, allemaal zeer belangrijke vaardigheden van tegenwoordig. 

Bekijk de video: 

Media
  • learning hub