20-jarig programma Leeuwarden Oost van start gegaan

14 oktober 2021
Donderdag 14 oktober hebben 49 partners een intentieverklaring getekend voor het programma Leeuwarden Oost. Namens Proloog heeft bestuurder Arjette de Pree een 'verfhanddruk' gezet. De start van deze langdurige samenwerking werd gevierd op onze locatie IKC Trianova met een hapje en drankje - bereid door inwoners van Leeuwarden Oost. 

‘Wat is je droom over 20 jaar?’

Leerlingen vertelden over hun dromen voor de school en de wijk. De afgelopen tijd hebben ze kunstwerken gemaakt die hun dromen uitbeelden. Ook werd in de zaal aan partners gevraagd naar hun dromen. Het was geweldig om te zien dat er zoveel dromen én daadkracht is om hier met elkaar de schouders onder te gaan zetten. 

Beter perspectief op het gebied van school, werk, gezondheid en wonen

Het 20-jarige programma zet zich in om de leefbaarheid in het gebied Leeuwarden Oost (Bilgaard, Vrijheidswijk, Heechterp-Schieringen en Camminghaburen) in brede zin te verbeteren. Een integrale aanpak met sociale en fysieke maatregelen gericht op een betere kwaliteit van leven voor bewoners. Het programma is een onderdeel van de landelijke wijkaanpak gericht op zestien kwetsbare gebieden die door het ministerie van BZK wordt voorbereid.

In het programma Leeuwarden Oost werken verschillende partners samen waaronder de gemeente, de woningcorporaties, het bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties,  bewonersorganisaties, zorgverzekeraar, zorg/welzijnsorganisaties, het veiligheidsdomein, het onderwijs en de cultuur- en de sportsector. 

Media
  • 20211014_groepsfoto_Beaudin van Emmen_Gemeente Leeuwarden_001