Arjette de Pree als nieuwe voorzitter College van Bestuur benoemd

31 maart 2021

Arjette de Pree (55 jaar, wonende in Leeuwarden ) wordt per 1 juni 2021 benoemd tot voorzitter College van Bestuur van stichting Proloog (openbaar basisonderwijs gemeente Leeuwarden). Arjette de Pree volgt Albert Helder op, die ruim 40 jaar in het onderwijs werkzaam is geweest, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter College van Bestuur van Proloog. Stichting Proloog heeft een eenhoofdig College van Bestuur en telt 23 scholen met in totaal 3750 leerlingen in de gemeente Leeuwarden.

Arjette de Pree is momenteel werkzaam als adviseur, trainer, coach en presentator/dagvoorzitter. De onderwijssector is geen onbekend terrein voor de nieuwe bestuurder. Zij heeft als organisatieadviseur een groot aantal trajecten in het onderwijs begeleid en ervaring met diverse onderwijsinnovaties in verschillende functies.

Arie Aalberts, voorzitter van de Raad van Toezicht van Proloog: “Met Arjette de Pree benoemen we een deskundig bestuurder met visie, die analytisch zeer sterk is en goed kan luisteren. Als netwerker en ‘gezicht van de organisatie’ zal zij Proloog op een enthousiaste en inspirerende wijze vertegenwoordigen in onze samenwerkingsverbanden. Wij zien in haar een bestuurder die strategisch denkt en proactief externe ontwikkelingen weet te vertalen naar interne opgaven”.

Arjette de Pree zegt over haar benoeming: “Ik ben heel blij dat ik leiding mag geven aan Proloog, om zo bij te dragen aan de kwaliteit van het openbaar basisonderwijs in Leeuwarden en omgeving. Het motto van Proloog ‘Word wie je bent’ is mij uit het hart gegrepen.”

Media
  • arjette de pree
  • creatie