Week van openbare scholen - waar verhalen samenkomen

22 maart 2021

Van 22 t/m 26 maart is het de ‘Week van Openbare scholen – waar verhalen samenkomen’. Normaliter zijn onze scholen tijdens deze week open en kunnen belangstellenden een bezoekje brengen. Helaas is dat nu niet mogelijk. Daarom is de insteek dit jaar anders.

Tijdens deze week laten we zien waar het openbaar onderwijs voor staat. De drie kernwaarden ‘gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting’ staan daarbij centraal.

Delen van verhalen

Als je vanuit gelijkwaardigheid en vrijheid elkaar ontmoet, kun je je verhaal met elkaar delen. Ieder mens heeft een verhaal. We hebben allemaal verschillende zienswijzen. Het gaat niet over gelijk hebben, maar over het openstaan voor elkaars verhaal. Dán kom je tot verbinding en ontmoeting.

Albert Helder, bestuurder Proloog: “Deze week nodigt ons uit om stil te staan bij het openbaar onderwijs. Wat houdt dit eigenlijk in, wat verstaan we onder de kernwaarden en  wat betekent dit in relatie tot ons credo "Word wie je bent"? Ik deel mijn eigen verhaal met het personeel en een interview dat we hebben opgenomen met Rinda den Besten (voorzitter PO-Raad), die mij zelf heeft geïnspireerd met haar verhaal. We willen zo ook collega’s stimuleren tot het delen van hun eigen verhaal en het verhaal van de school. En ook leerlingen en ouders mogen hun verhaal met ons delen... daar zijn we ook nieuwsgierig naar!”

Winactie leerlingen

Leerkrachten besteden in de klas aandacht aan de Week van de openbare scholen en de kernwaarden. Aan leerlingen de uitdaging om een creatieve verwerking te maken van een kernwaarde (vrijheid, gelijkwaardigheid of ontmoeting) en/of verhaal. Dit kan een tekening, tekst, foto of een ander kunstwerk zijn. Er worden drie boekenbonnen van kinderboekwinkel de Toverlantaarn t.w.v. €20,- weggegeven aan de prijswinnaars! Zij mogen een ‘verhaal’ naar keuze uitzoeken. Inzendingen kunnen t/m 9 april worden gestuurd naar Bea de Jong (communicatiemedewerker): bdejong@proloog.nl  

Oproep: deel je verhaal!

We zijn ook benieuwd naar jouw verhaal! Van collega's maar ook leerlingen en ouders. Bijvoorbeeld waarom je hebt gekozen voor openbaar onderwijs of de waarde die je hecht aan 'vrijheid, gelijkwaardigheid en ontmoeting'. Het mag ook gaan over de ervaring die je als ouder of kind hebt met de school. Wil je hierover sparren of direct een korte video of tekst sturen? Mail dan naar bdejong@proloog.nl. 

Meer info: De Week van Openbare Scholen - waar verhalen samenkomen - openbaar onderwijs

Houd ook onze social media kanalen in de gaten!

Media
  • banner_openbarescholen_1024x600