Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

over proloog

Invallen bij Proloog

Bij ziekte of ander verlof van een leerkracht/onderwijsassistent kan een invaller ingezet worden voor vervanging. De korttijdelijke invallers staan op de invallijst (www.vervangers.nl) en hebben geen vaste aanstelling. Zij worden per keer gevraagd om in te vallen.

 

Kennismakingsgesprek

Een leraar/onderwijsassistent die bij Proloog wil invallen, vult eerst het sollicitatieformulier in en stuurt deze samen met een CV naar sollicitaties@proloog.nl

Daarna wordt hij/zij uitgenodigd voor een intake
gesprek. Bij het gesprek zijn een schooldirecteur en een P&O-functionaris aanwezig. Het gesprek vindt plaats op het stafbureau. Op basis van het kennismakingsgesprek wordt beslist of de invaller deel gaan uitmaken van het invalteam.

Tijdens het kennismakingsgesprek komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

Opleiding (ook bevoegdheid gym)

Werkervaring

Arbeidsverleden

Standpunt t.o.v. openbaar onderwijs

Specialisatie (onderbouw/bovenbouw)

Beschikbaarheid

Scholingsbehoefte

Behoefte aan stage

Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe werkt een aanvraag?  Via het internet. Sinds 1 januari 2012 kunt u een Verklaring Omtrent het Gedrag natuurlijke personen (VOG NP) ook via internet aanvragen. U hoeft dan niet naar het gemeentehuis. 

Aanvragen VOG
Een VOG via internet aanvragen is goedkoper dan via de gemeente € 24,55 in plaats van € 30,05.
Het initiatief voor een VOG-aanvraag via internet ligt bij de organisatie/werkgever die van u een VOG vraagt. Deze moet met behulp van een webapplicatie het 'organisatiedeel' van het digitale aanvraagformulier invullen. 

Afhandeling VOG
Daarna krijgt u van Justis een e-mailbericht met toegang tot het 'burgerdeel' van het digitale aanvraagformulier. Om in dat deel te komen moet u wel inloggen met uw DigiD (
www.digid.nl). Na afronding van de aanvraag en betaling via Ideal wordt de aanvraag bij Justis in behandeling genomen. Justis informeert u schriftelijk – per post, dus niet via e-mail – over de afhandeling van de aanvraag. 

Veel gestelde vragen over VOG