Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Hoe bouw je een ''goede'' school?

Proloog bouwt op een geheel eigen wijze nieuwe scholen. Hoe Proloog dit doet kunt u lezen in de brochure Hoe bouw je een “goede” school?
Op dit moment zijn duurzaamheid, aardgasvrijescholen en Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) een hot item. Al in 2013 heeft Proloog deze items opgenomen in de notitie Nieuwbouw van scholen.

Het gebouw van IKC Aventurijn, wat in juli 2017 in gebruik is genomen, had al geen gasaansluiting meer en is op een vrij eenvoudige manier, door het plaatsen van zonnepanelen op het dak, (bijna) energie neutraal. Ook het nog te realiseren gebouw voor de Talentencampus Eigen Wijs zal aan deze eisen voldoen. Uiteraard heeft Proloog duurzaamheid en het klimaat hoog in het vaandel staan, echter het allerbelangrijkste waar het om gaat bij nieuwe scholen is het binnenklimaat! Gedurende het gehele bouwproces staat dit bij Proloog op nummer 1.

Wilt u meer weten hoe Proloog nieuwe scholen bouwt? Neem contact op met Jelle Boonstra (Beleidsmedewerker Huisvesting). Tel.: 058 - 234 75 25 E-mail: jboonstra@proloog.nl.

Bekijk de PROLOOG-FOLDER-NIEUWBOUW.pdf